29
Jun
08

Khairy Bersuara Isu Anuar Ibrahim – Suatu Konspirasi Atau ?

Berikutan Isu yang sedang panas lagi hangat berkenaan “isu liwat oleh Saudara Anuar Ibrahim” seperti yang terpampang di TV dan suratkhabar semalam. Saya telah membuka satu topik baru di forum mykmu (Sila Klik di sini!) untuk dibincangkan bersama-sama. Perasan atau tidak, saudara Khairy ini mendahului kenyataan Pak Lah selaku Perdana Menteri Malaysia. Di sini juga saya lampirkan isi topik saya itu seperti dibawah ini :

Semenjak Kerajaan Barisan Nasional (BN) hampir-hampir kalah pada pilihanraya lalu, Sikap Brother Khairy Jamaludin (BKJ) ini di lihat seperti low profile dan tidak sehebat yang di pertonjolkan dulu. Beliau sedar dan tahu akan pendapat serta pandangan umum terhadap dirinya. Begitu juga akan-rakan seangkatan dengannya semuanya diam membisu sekarang ini. Tetapi beliau akan keluar dari tempat persembunyiannya (mungkin lagi canggih dari tempat persembunyian Sadam Husin) apabila sesuatu isu ataupun kenyataan bersifat “politik” ingin diutarakan dan lagaknya seperti Hero yang ingin menyelamatkan manusia . Contohnya seperti – akibat sabotaj punca kekalahan BN – Dedahkan penyata kira-kira Petronas dan isu kenaikan harga minyak – Bertanding atau Tidak kerusi Ketua Pemuda dan Sokongan Hebat yang di terimanya – Pendedahan bahawa Anuar Ibrahim akan melantik Yong Teck Lee sebagai Timbalan Perdana Menteri nya nanti – Penglibatan dalam kes Altantuya setelah Raja Petra Kamarudin mengishtiharkan Perjanjiann Bersumpahnya – Ataupun Sila Baca Di Sini ! ATAUPUN pergi ke Utusan OnlineArkib Berita – Taip Nama Khairy Jamaluddin – tekan butang “search” untuk mendapatkan semua sekali senarai penglibatannya yang memerlukan dia bersuara dan menyatakan pandangan peribadi beliau. semua isu-isu ini sangat penting dan mendapat perhatian rakyat amnya.

Dan yang terbaru isu Anuar Ibrahim. Bagi saya biarlah isu ini di siasat dan ditentukan oleh pihak berkuasa dan seterusnya hakim jika kes ini dibawah ke mahkamah kelak. Sebagai rakyat, kita jangan cepat melatah, Membuat andaian yang macam-macam, membelakangi undang-undang dan berserah kepada tuhan akan sesuatu kebenaran.Ini hanyalah “mainan” dan asam garam berpolitik. Antara mereka sahaja yang tahu. Dan lagi satu Tuhan Maha mengetahui, Tidak perlu kita mendahului Tuhan dalam menentukan apa jua keputusannya. Bukan lah niat saya ingin benar2 mempertahankan Anuar Ibrahim ini. Bukan ada tali persaudaraan pun dengan saya. Bukan pernah menjadi sahabat karibnyer pun malah bukan pernah menjadi mangsa liwatnya itu. Sumpah dengan nama Allah.

Tetapi Persoalannya, Benarkah ataupun Logikkah penglibatan BKJ ini terlibat secara direct ataupun indirect dalam mengatur sesuatu rancangan ataupun sesuatu tujuan yang terancang dalam menentukan sesuatu ‘misi yang tak mustahil boleh berlaku’ mengikut arahan atau kuasa yang ada pada pihak tertentu? Mari kita sama-sama bincangkan. Mungkin semua orang kenal dengan BKJ ini dan mungkin baru yang mengenali beliau. Dan ada juga berkenaan maklumat mengenai perhubungan BKJ dengan Sdr Anuar Ibrahim ini. Jom kita huraikan dan”Baraikan”! Komen anda juga sangatlah diharapkan untuk memberi respon kepada persoalan saya ini.

Itu saja persoalan saya, memandangkan kebencian saya pada BKJ ini begitu amat tinggi sekali tahap gaban. Ini kerana saya juga sentiasa memerhatikan perkembangan beliau semenjak dia menjadi menantu Pak Lah hinggalah ke hari ini. Dan tak sanggup rasanya menunggu hingga beliau dijadikan Perdana Menteri Malasyia pada suatu hari nanti. Mari kita nilaikan bersama-sama. Terima kasih.

Yang benar,
AkuBenciPaklah

(BKJ) – “B” itu juga boleh ditakrifkan bermacam-macam ayat untuk mengantikan perkataan Brother yang aku guna. (Walaupun usia aku sama dengan beliau). Ikut suka hangpa lah nak panggil apa.Aku tetap aku.


0 Responses to “Khairy Bersuara Isu Anuar Ibrahim – Suatu Konspirasi Atau ?”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: